Cheer-VM for klubblag, og Seahawks er med !

Worlds 2016

De som følger aktiviteten til Åsane Seahawks har mulig fått med seg at Seniorlaget Coed 6 ble tilbudt plass i Worlds Open på bakgrunn av sportslige prestasjoner i NM 2015. Den gang ble det tredjeplass og bronse på øverste nivå, en prestasjon laget kopierte i årets mesterskap.

Vanligvis er NM årets høydepunkt, vanligvis….. men noen år er ikke som andre, for 19 april setter en delegasjon på 24 hauker seg på flyet til USA som det første lag fra Vestlandet noensinne. Foruten utøvere, trenere og reiseleder er Cherin Myrdal tilbake i troppen, denne gang som lagleder og mentor med erfaring fra store mesterskap.

Words er et åpent internasjonalt mesterskap for klubblag som arrangeres rett etter de ulike landslagene har konkurrert. Det gjør at vår tropp i tillegg til deltagelse også får muligheten til å følge første del av mesterskapet ringside.

Den korte tiden mellom NM og Worlds har vært utfordrene for et lag som på kort tid må gjøre store endringer fra NM rutinen. Trener Mona Torvund forteller om en hektisk periode med målrettet jobbing. Det har vært tungt å starte på ny oppkjøring så kort tid etter et mesterskap, sier hun, som legger til at utøverne er topp motivert for å legge et best mulig grunnlag før avreise.

Coed 6 NM 2016
Bildet: Seahawks Coed 6 under NM rutinen 2016

Reiseleder Brita Øygard, som også har jobben som lagets medisinske apparat, er klar på hva hun ser mest frem til. Å se verdens fremste utøvere prestere på et så høyt nivå, og selvfølgelig at vårt eget lag skal konkurrere på samme arena.

World er et mesterskap som følges av milioner enten live eller over internett. Deltagerne alene teller ca 28 000 utøvere fordelt på mange ulike klasser. Når Seahawks går på matten som et Coed team er de det første norske laget som konkurrerer i den kategorien.

Ønsker du å se laget Live før avreise er muligheten der alt Søndag 17 april kl 1230 i Åsanehallen. Da kjører laget gjennom rutinen to ganger, og får følge av flere andre lag fra Seahawks. Prisen for biletter er en femtilapp, og halvparten for barn. Pengene går i sin helhet til laget som også har måtte grave dypt i lommeboken for å virkeliggjøre drømmen om deltagelse i verdens største og mest omtalte cheerstevne 🙂