Seahawks debuterte med seier i første eliteseriekamp

Åsane Seahawks Amerikansk fotball har hatt sine opp- og nedturer gjennom de 20 årene klubben har eksistert, men dagens seier mot Vålerenga Trolls må kunne sies å være av høydepunktene i Åsanefootballens levetid.

Det startet litt «ruskete», og Trolls fremstod klart som det mest strukturerte og best organiserte laget på banen. De kunne ledet med både en og to toucdowns allerede i første quarter, om det ikke var for Seahawks sitt forsvar, som helt klart gjorde jobben de var pålagt. Mens Seahawksangrepet ikke fant ut av det i begynnelsen, var forsvaret samkjørt. De gav ikke forsvaret Trolls angripere noen enkel oppgave.

Så mens vårt angrep trengte tid på å finne sammen for å bevegelse mot Trolls målsone, hold Seahawksforsvaret klubben inne i kampen og det sto 0-0 til et stykke ut i andre periode. Da begynte vårt angrep å fremstå som mer samkjørte. Gode valg av spill og gode prestasjoner flyttet laget fremover på banen, til Conor Lynch plutselig koblet med Erlend Derås for kampens første, og Seahawks første, historiske touchdown i Eliteserien!

Men med bare rundt ett minutt igjen av omgangen, satte Trolls igang et angrep som viste hvorfor Trolls er et topplag, og med sekunder igjen setter de sin første touchdown, og med det påfølgende ekstrapoenget, som Seahawks ikke fikk, går Trolls til pause med 6-7.     

Når lagene kommer på banen igjen er det naturlig å undre seg over om hvorvidt dette kan holde. Vil Trolls, med sin erfaring, finne ut av spillestilen til Seahawks, og i en sånn grad at Trolls nå vil legge disse ferskingene, som altså har yppet seg litt i første omgang, ettertrykkelig bak seg på resultattavlen…?  Den gang ei! Seahawks var ikke et lag som aksepterte å bli overkjørt i dette oppgjøret og etterhvert satte Akar Ayobh inn et fieldgoal, som viser at spillerstallen også har noe å fare med på special teams! Deretter øker Seahawks ledelsen nok en gang da Aleksander Skugstad løper inn en 90 yards pasning for touchdown og Akar Ayobh øker ledelsen til 16-7. Nok et field goal av Akar økte videre til 19-7, men om Trolls noensinne skulle våkne opp til det som var i ferd med å skje, så var dette et godt tidspunkt å gjøre det på. Gjennom en rekke gode spill, kombinasjoner av både løp og pasninger, fant Trolls igjen veien inn i Seahawks sin målsone, og sammen med et vellykket 2-poengsforsøk reduserte de til 19-15, og igjen steg spenningskurven til det helseskadelige!

Kampen bølget så litt frem og tilbake utover i 4.periode, inntil Seahawks igjen økte via et pasningsmottak fra omlag 8 yards i hendene til Jørgen Rebnord (som forøvrig er sønnen av en «gammel footballhelt» fra Bergen, Bergen Bulldogs og senere Bergen Storms Ole Rebnord :-)), og nok et sikkert ekstrapoeng av Akar gir 26-15. Men Trolls gir seg ikke og bare minutter etter blir stillingen 26-21, da topoengsforsøket etter TD ikke lykkes. Igjen er det spenning i kampen, med under tre minutter igjen på klokken, og Trolls forsøker det eneste riktige, nemlig et «onside kick», altså et kort avspark, hvor det håper at de selv skal ende opp med ballen og få nok et angrepsforsøk, men de lykkes ikke og Seahawks starter nok en angrepsserie en yard fra Trolls sin banehalvdel. Herfra går det stødig fremover mot Trolls sin målsone og etter en 7-yards touchdown pasning fra Conor til Carlos Toledo og det påfølgende ekstrapoenget fra Akar, med under minuttet igjen på klokken, sikres Seahawks første seier i sin historiske første sesong i Eliteserien med 33 poeng mot Trolls sine 21.

I klubbens 19de år setter amerikansk fotball i Åsane sitt preg på det øverste sjiktet her i landet, og med dette er det bare å gratulere trenere, spillere, klubbens administratorer og entusiaster nær og fjernt med dagen…og glede seg til fortsettelsen!