Seahawks vant igjen på bortebane, 14-7 over Lura Bulls

Åsane Seahawks ubeseiret i Eliteserien 2017!

Nå er vi bare to kamper inn i denne sesongen, men åkkesom; Seahawks ligger øverst på tabellen med to seire av så langt to mulige. Dagens oppgjør var preget av et fantastisk forsvarsspill av Seahawks, mens angrepet virket noe mer «frynsete» sett opp mot kampen mot Vålerenga Trolls.

Nå skal vi ikke ta alt fra Bulls sitt forsvar, de gjorde jobben, men Seahawksangrepet har et forbedringspotensiale. Således er det altså mye å glede seg over, at Seahawks klarer å vinne på en dag der alt ikke stemmer for fremover.

Bildet: Forberedelser, treneren prater

Mens kampen startet litt frem og tilbake, tok Lura første stikk et stykke ut i andre periode. De flyttet ballen godt i angrep og endte opp med 3 forsøk og omlag en halvmeter, som Lura sin QB Chandler Whittlesey forserte med god hjelp av sin offensive linje.

Deretter fikk Seahawks en god angrepsserie som endte opp i det vi alle trodde var en touchdown nærmest identisk med Lura sin, men på dette fjerde forsøket mistet Conor ballen og der var det bare Conor selv som kunne ta denne tilbake og score, mens det istedet var Alexis Chequen som fikk den i hendene, og scoringen ble derfor annulert. Det betød igjen at Lura fikk ballen og første forsøk på egen halvmeter, noe som to spill senere resulterte i ikke bare en Seahawks tackling, men omtrent hele Seahawks sin front-7, i Lura sin egen målsone; Safety, to poeng og ballen tilbake.

Dette var tett på halvtidspausen så 7-2 til hjemmelaget sto seg ut omgangen. Andre omgang startet noe bedre for bortelagets angrep, uten at det gav uttelling på resultattavlen, mens forsvaret fortsatte den formidalble jobben fra første omgang. Det innebar en scoringsløs 3.periode, men noen minutter inn i siste og fjerde periode befant Seahawks seg i fjerde forsøk og tre yards på Lura sin 12 yardslinje. Istedenfor å sparke et 3-poengs fieldgoal, som ville brakt dem nærmere Lura, men ikke forbi, gikk laget for fire nye forsøk.  Men da quarterback Conor Lynch bestemte seg for å løpe selv, virket Lura-forsvaret overrasket over dette og i noen en-mot-en-situasjoner, hvor Connor spinner og vrir seg ut av grepet på en og annen forsvarer, går han helt inn i målsonen og sender Sehawks forbi Lura med ett poeng; 7-8 til bortelaget.

Lura forsøkte deretter å flytte ballen nedover banen, men Seahawks sitt forsvar gjorde alle forsøk svært vanskelige og bortelaget fikk igjen en mulighet til å angripe.

Etter noen regelbrudd fra Lura sin side, fikk Seahawks første forsøk og 10, på Lura sin 25-yards-linje og på dette forsøket kobler Conor med Aleksander Skugstad, som tidligere i kampen var svært nær en touchdown-mottak ved flere anledninger, og Aleksander løper inn til 14-7-ledelse. Ekstrapoenget lykkes heller ikke den gangen, men med bare omlag to minutter igjen av oppgjøret, gikk Seahawks opp til to seire av to mulige i lagets første sesong noensinne i Eliteserien …og neste helg har vi første hjemmekamp for sesongen, da også mot Lura Bulls.

En hjemmeseier her vil sikre laget sluttspillplass etter halvspilt serie, men samtidig er det svært viktig å ha i tankene  litt videre fremover og oppover på den norske ti-på-topp-listen, og med det sagt så er treningsuken frem mot neste helg allerede i gang!