NM og NCL oppsummert: 2, 3 og 4 plass, og årets mannlige utøver er fra Seahawks !

NM 2017 er over, og mesterskapet sett med Åsane briller har gått over all forventning.

Nytt av året er at Groupstunt og Partnerstunt er fjernet fra programmet, dette er et resultat av internasjonale forhandlinger mellom de sentrale organene innen cheerleading og turn. Resultatet er et kortere mesterskap der klubbene nå deltar med færre lag –  og muligens – et noe fattigere arrangement der enkeltprestasjoner savnes.

Seahawks 3 deltagende mattelag besto i år av AF laget Divine og Junior Perfection, som begge konkurrerte i NCL, pluss Coed 6 som også i år deltar i øverste divisjon og derfor kjempet om NM tittelen.

Juniorlaget Seahawks Perfection fullførte en fin rutine og endte på en flott 4 plass i sin klasse. Etter fjorårets sesong der store deler av troppen var inne i sitt siste år som junior, var det på forhånd knyttet stor spenning til om årets juniorlag kunne forsvare tidligere års resultater. Det kunne de. Snittalderen på laget tilsier at de fleste utøvere også deltar i juniorklassen i 2018, noen også året etter. Det lover bra for fremtiden.


Bildet: Juniorlaget Seahawks Perfection. Trener Natalie B. Andreassen melder om en tropp full av «spirit.»

På seniorlaget Divine treffer vi igjen flere av fjorårets juniorer, godt blandet med eldre utøvere. At det er samme trener som uttaler seg også om dette laget er beskrivende aktiviteten i Åsane Seahawks, der få trenere bruker fritiden sin på flere lag. Andreassen forteller om et Divine lag som kjørte bra gjennom rutinen, og der både utøvere og trenerne er storfornøyd med 2.plassen i årets NCL.


Bildet: Divine klar for Galla etter konkurransen lørdag.

Også i år var det knyttet store forventninger til Seahawks Coed 6, som er det laget som tradisjonelt leverer resultater på høyest nivå. De siste årene har de kun blitt slått av Tigers og Viqueens, og slik ble det også i år. Innsatsen til utøverne og trenerduoen Mona Torvund/Kjersti Bringedal blir ikke mindre imponerende når man tar med at laget til vanlig holder til i en hall betydelig mindre enn mattegulvet i NM.  Alt etter første dag viste Coed 6 styrke og plasserte seg på tredjeplassen, men ikke uten rusk i rutinen. Trener Torvund meldte om et fall og noen små ustøheter på mesterskapets første dag, men på dag to var det bedre. Coed 6 scorte en høyere poengsum søndagen og sikret en ny bronsemedalje i Norgesmesterskapet.
Søndagens rutine kan sees her:   https://www.facebook.com/Cheerblogg/videos/1429726453738836/

Bildet: Coed 6 med en ny NM-pokal

For en av våre utøvere ble helgen ekstra spesiell. Coed 6 utøver og PeeWee trener Stian Løvik ble kåret til «årets manlige utøver,» en anerkjennelse som naturligvis henger høyt i en idrett som vokser raskt i Norge. Løvik, som rett nok var blitt tipset om at han var nominert, forteller om et uvirkelig øyeblikk da det ble klart at det var han som skulle opp på podiet:

«Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle havne på topp 3 og hvertfall ikke få prisen! Jeg var i shock når jeg så navnet mitt, men det betydde samtidig utrolig mye!
Det å gå opp på den scenen foran Cheer Norge var ubeskrivelig! Har aldri vært så glad og nervøs på samme tid!  Men det var utrolig kult og jeg er så takknemlig for dette! Det varmer cheerhjertet! 😊 Ord kan ikke beskrive det!»


Bildet: Stian Løvik ble årets manlige utøver.

Med dette er årets høydepunkt over. Det ble 2,3 og 4 plass på Seahawks, og en utøver ble hedret litt ekstra. Nå går idretten i off-season før oppladningen til en ny sesong begynner. Og lurer du på når det er? I morgen trolig 🙂

Webredaksjonen ønsker å takke alle våre fantastiske utøvere, trenere og hjelpere for resultater og opplevelser vi har på veien. Dere er mange, men i år gjør vi et unntak og trekker frem en vi syntes fortjener en oppmerksomhet:

Alltid positive Kristine Teigland, trener for 2 lag, utøver på tredje. Mye fritid har hun trolig ikke. I år kom hun ikke på matten, en sen skade sørget for det. Slik er idretten. Men hun var med, trolig best i garderoben, lagspiller og ressursperson. Uten slike som henne ville driften av idrettslaget ikke vært mulig !


Bildet: Hauker i storform, Kristine Teigland og Natalie Beatrice Andreassen.