En måned til NM – og tre viktige minutter

Cheer NM avholdes også i år på Oslofjord Convention Center i Stokke. Datoene trenere og utøvere har forholdt seg til i snart et år er 24 – 26 mars.  Når kameraene rettes mot Norges viktigste mattegulv har vært lag 3 minutter som på mange måter evaluerer sesongen.

Så hva hender i Åsane de siste ukene før avreise? Webredaksjonen har sjekket status på lagene. Seahawks har i år tre deltakende mattelag. Juniorlaget Perfection og seniorlaget AF Divine deltar begge i NCL, kategorien under NM, mens Coed 6 igjen skal tevle mot de beste om en medalje på øverste nivå.  Alle tre lag stenger en motor i vinterferien ved å innføre frivillig trening for de av utøverne som blir i Bergen.  Den offisielle innspurten til mesterskapet er derfor 6 mars, og manglende oppmøte da vil kreve en god forklaring.

Coed 6 skiller seg fra de andre lagene ved at Head Coach Mona Torvund har samlet troppen til en langhelg før skoleferien tar til. I følge Torvund sliter troppen med småskader og sykdom som hindrer laget å gi alt under stunt. Disse tre dagene brukes til å få alle utøvere til å bli trygge på rutinen og egne arbeidsoppgaver.  Etter det må stuntene jobbes inn til de sitter – helst hver gang.

I Nm skal ca 350 organiserte fellestimer og adskillige egentreninger samles i 3 små minutter på matten. Lagidrett er mer en bare konkurranser, poeng og plasseringer, men det er også en viktig del av det. Mona Torvund og Kjersti Bringedal har brukt året på å bygge et lag som gir 100 % på hver trening, og der hver utøver stiller opp for sine lagkamerater. Det er en metode som er like gammel som lagidretten selv, men den er fremdeles dagsaktuell.

I NM vil Torvund se laget kjøre en rutine der hver utøver gir sitt beste, og kjenner seg stolte av arbeidet de har lagt ned i fellesskap.
Å vinne sammen er det største innen lagidrett. Og om alle har levert sitt beste vil også det å tape sammen være et privilegium. Så enkelt, og så komplisert kan lagidrett være.