Seahawks Coed 6 – NM-håpet fra Åsane

Norwegian Cheer Leauge er stort, men en ting i landet er større. Lagene som konkurrerer på øverste nivå, kjemper også om tittelen Norgesmester. I Seahawks er det seniorlaget Coed 6 som må leve med den forventningen. Lagnavnet leker også med hvor de naturlig hører hjemme i cheerfamilien. Klasse: Coed. Level: 6.
De som har fulgt cheerleading en stund vil trolig også huske Seahawks All Stars, som er forgjengeren til laget vi vil se på matten i årets mesterskap.

Head Coach Mona Torvund leder en tropp på 14 jenter og 9 gutter som har jobbet målbevisst inn mot mesterskapet. Under høstens konkurranse i Norwegian Open endte laget med en skuffende femteplass, og det er ikke der medaljegrossisten fra Åsane skal være. Torvund forteller at de har jobbet mye med å forbedre rutinen, og få elementene til å sitte. Under Jule Cup, som ble avholdt på hjemmebane i Bergen satt detaljene betraktelig bedre- Utøverne var trygge på egne oppgavene, og gjennomførte en solid rutine med svært få feil. Etter opplevelsen i NO var det en lettelse for både utøvere og trenere å få bekreftet at de var i rute,, og frem mot mesterskapet har de jobbet med perfeksjonere det som alt var et godt utgangspunkt.

Den siste tiden har den erfarne treneren og tidligere landslagsutøveren slakket på treningsmengden, og fokusert på å senke presset inn mot NM helgen. Småskader skal få tid til å lege, og overskudd skal bygges opp. Torvund rapporterer om en god og positiv stemning i laget. Det har vært benyttet Yoga for å få ned stressnivået og forhindre overtenning når alvoret starter på Lørdag.

At treneren er fornøyd med laget blir åpenbart når hun blir spurt om målsettingen:

“Utfordre de andre lagene i kategorien og gi dem tøff konkurranse. Gi alt, vise at vi kan være av Norges beste,” avslutter Mona Torvund med et smil. Men ordene hun uttaler er alvorlige nok.

Vi ønsker Coed 6 lykke til i NM, facit får vi Søndag kveld.