West Coast Winter Camp gjennomført

 

 

En aktiv helg er over. Den femte utgaven av preseason camp i Nordhordalandshallen var trolig også den beste. Antall påmeldte utøvere bikket i år 80 spillere fra Nidaros Domers, Vålerenga Trolls, Lura Bulls. Bergen Storm, NHH, Haugesund Hurricanes og Åsane Seahawks. De to sistnevnte var klart flest i antall. Mens Hurricanes, Seahawks og Trolls også hadde juniorutøvere med, var Haugesund eneste lag med deltagere fra dameligaen.

Campen, som gikk over to dager, innbefattet 4 treninger og regelkurs, det siste i regi av Bård Beylich som humørfyllt, men bestemt mener at vi i 2017 bør se færre «block in the back» enn i årene før. Reglene rundt dette er gjennomgått i detalj, nå gjenstår bare å overføre kunnskapen fra undervisningsrom til praksis.

Årets trenerrekke besto av QB: Marico Gregersen – Berlin Thunder/NFLE, WR: Hannes Hansen – Kiel Baltic Hurricanes, OL:  Jochen Holzinger – Nürnberg Rams tidliger Schwäbisch Hall Unicorns, RB: Timothy Speckman – Willamette University, DL: Bernt Schnurrer –  Schwäbisch Hall Unicorns, LB: Chris Eylmann – Kiel Baltic Hurricanes, DB: Cody Pastarno – Willamette University, QB: Cody Lynch – Carleton Collage, i tillegg til Seahawks Christian Detjen og Simon Sommerfeld.

I løpet av helgen har mange av utøvere fått noen aha opplevelser, de fleste i form av idrettslige tilbakemeldinger fra kvallifiserte trenere, og noen av de som har gått halvskadet lenge uten å bli helt bra, har fått verdifull hjelp og tips av fysio Espen Kolderup som undersøkte både gamle strekkskader og nye som oppsto underveis.

Sportssjef i NAIF, Jørgen Benestad-Johansen har siden tilsettelsen for et drøyt år siden prioritert å delta på samlinger rundt i Norge, og begynner å få god oversikt over hva som foregår i de ulike landsdelene.
Denne helgen ble tilbrakt i Nordhordalandshallen. Benestad-Johansen, som også har rollen som landslagstrener, kartlegger også unge talenter i Norge.  På ledersamlingen høsten 2016 ble det bestemt å bruke ressurser på U17 landslaget, og alt tyder på at de mest lovende 16 og 17 åringene i landet vil få en kamp med flagget på brystet i andre halvdel av kalenderåret. Derfor var det trolig flere av de yngste som ga litt ekstra når han var i nærheten.

Webredaksjonen ba Benestad-Johansen om en vurdering ved helgens slutt. «Vi visste Campen på Vestlandet ville bli bra, sier han. Det så vi alt i fjor, men i år er den enda bedre,» avslutter landslagssjefen som trolig har fått noen nye navn på blokken før U17 troppens første samling senere i år.

Campen ble avsluttet med en scrimmage Søndag ettermiddag før flere av utøverne startet på en lang reise hjem, enten over fjellet, eller via det kronglete ferge-Norge.

Vi takker alle for besøket og håper å se dere igjen neste år 🙂