Cheerleading

Cheerleading er en konkurranseidrett der lagene bedømmes for sine koreograferte show. Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer (som er rop), hopp, turn og stunts. Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt.

Cheerleading startet på Princeton University i USA for over 100 år siden. På 80-tallet begynte man med egne konkurranser for cheerleadere. De første lagene i Norge startet opp så sent som på midten av 90-tallet, og idretten har hatt en formidabel vekst. Norge er i toppen både i Europa og verden, med tallrike medaljer både fra EM og VM. Det internasjonale forbundet International Cheer Union har 3,5 millioner medlemmer i over 100 medlemsland fra hele verden. Idretten er anerkjent av IOC (Den internasjonale olympiske komité).

En egen gren av cheerleading er performance cheer. Under performance cheer er det to kategorier – hip hop og freestyle/pom. Performance cheer bedømmes også på synkronitet, hurtighet og flyt i rutinen, men skiller seg fra cheerleading ved at det her kun er dans i rutinene.

Vil du vite mer om cheerleading og performance cheer? Last ned dokumenter fra feltet til høyre på siden.

Aktivitetskalenderen i cheerleading er tettpakket størstedelen av året:

  • Konkurranser: Winter Cup / NM / Summer Open / PeeweeStar Open og Next Generation / Norwegian Open / JuleCup
  • Treningsleirer for alle aldersgrupper og nivåer
  • Trenerutdanning; Grunnkurs og Trener 1, Trener 2
  • Dommerutvikling
  • Landslag til VM i april og de beste klubblagene til EM i juni/juli
Tekst hentet fra NAIF sin nettside